Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπισκότα με καφέ & κομμάτια σοκολάτας


Απολαύστε το καφεδάκι σας, συνοδεύοντάς το με υπέροχα μπισκότα με καφέ και σταγόνες σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για να δώσει άλλη γευστική διάσταση στο πρωινό και απογευματινό καφέ σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 360 γρ. κουβερτούρα μαύρη, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 260 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 280 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 1/2 κ.γ. καφές στιγμιαίος
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το στιγμιαίο καφέ και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Χαμηλώνετε στη πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, ρίχνετε σταδιακά, λίγο λίγο, το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθούν ισομερώς.
  4. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου να ΄ξεκουραστεί” η ζύμη. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
  5. Πλάθετε μπαλάκια, τα οποία πιέζετε με τα δάχτυλά σας να λεπτύνουν και πλατύνουν τόσο όσο η διάμετρός τους να είναι 3 εκ. περίπου. Τα τοποθετείτε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να αφήσετε αρκετό κενό μεταξύ τους διότι κατά το ψήσιμο θα διπλασιάσουν σχεδόν τον όγκο τους.
  6. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 17-20 λ μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε 10 λ μέσα στο ταψί και μετά τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα σερβίρετε. 
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μπισκότα με καφέ & κομμάτια σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.