ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες & υποδομές από ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία


Μεγάλες ζημιές σε περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα σε Λεχαινα, Αρετή, Γαστούνη, Βαρθολόμιο, και Μυρσίνη, προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο, το μεσημέρι της Πέμπτης. Από τον ανεμοστρόβιλο προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια, κολώνες της ΔΕΗ ξηλώθηκαν σε αρκετά σημεία ενώ σημαντικές καταστροφές υπέστησαν και καλλιέργειες.Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι κλήσεις για βοήθεια από πολίτες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νομό Ηλείας κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας. Στις τρεις υπηρεσίες του νομού σε Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά τα τηλεφωνικά κέντρα συνολικά δέχθηκαν περισσότερες από 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Στον Πύργο το «199» δέχθηκε 150 κλήσεις που αφορούσαν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Από αυτές η υπηρεσία πραγματοποίησε 30 αντλήσεις, 10 κοπές δέντρων και δύο παροχές βοήθειας σε διάφορα σημεία του δήμου μα κυρίως στον Πύργο. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν σε άντληση υδάτων σε εξωτερικούς χώρους , όπου το ύψος του νερού ήταν χαμηλό για να γίνει κάτι τέτοιο.

Στην Αμαλιάδα το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε 40 κλήσεις από πολίτες για συνδρομή, όμως έγιναν δύο αντλήσεις υδάτων και μια κοπή δέντρου στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος στην Π.Υ. Λεχαινών η υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για συνδρομή και πραγματοποιήθηκαν εννέα αντλήσεις υδάτων σε Κάτω Παναγιά, Κυλλήνη και Λεχαινά.

Προβλήματα σε δίκτυα ΔΕΗ και ΟΤΕ

Τα προβλήματα δεν έλειψαν και στα δίκτυα υποδομής της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Αρκετές περιοχές βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες κυρίως στο Κατάκολο, το Κορακοχώρι, το Ματζάκουρα, την Κυλλήνη και άλλες περιοχές. Αιτία του κακού οι κεραυνοί που έβαλαν σημάδι το δίκτυο της ΔΕΗ και μάλιστα σε μια περίπτωση χτύπησαν κολώνα υψηλής τάσης στο Νιοχώρι Κυλλήνης.
Όμως προβλήματα υπήρξαν και στο δίκτυο του ΟΤΕ όπου και εδώ τα συνεργεία βρέθηκαν επί ποδός για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

  ilialive

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες & υποδομές από ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: