ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρόσκληση της Ρωσίας σε Έλληνες αμπελουργούς να καλλιεργήσουν στην Κριμαία


Πρόσκληση στους αμπελουργούς της χώρας μας να καλλιεργήσουν ελληνικές ποικιλίες σε εδάφη στον Καύκασο και στην Κριμαία, μέσω και δικών τους επιχειρήσεων που θα έχουν έδρα την Ρωσική Ομοσπονδία, απηύθυνε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Σεργκέι Λβόβιτς Λέβιν, επισημαίνοντας ότι η ρωσική πλευρά θα επιδοτήσει έως και το 80% της αρχικής επένδυσης που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Όπως διευκρίνισε, το μετοχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων μπορεί να είναι 100% ελληνικό, αρκεί η εταιρεία να είναι εγγεγραμμένη στη Ρωσική Ομοσπονδία και να πληρώνει τους φόρους που προβλέπονται για όλους τους επιχειρηματίες που δρουν στη χώρα.

Αναγνωρίζοντας ότι «δυστυχώς το ελληνικό κρασί χάνει στη ρωσική αγορά έναντι των γαλλικών και ιταλικών» επισήμανε ότι «εάν αυτό παραχθεί επί ρωσικού εδάφους, τότε θα αυξηθεί σημαντικά η διείσδυσή του στη ρωσική αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα λυθούν και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοποιοί στην εξαγωγική τους προσπάθεια, όπως αυτό των υψηλών δασμών».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισήμανε ότι «η είσοδος των ελληνικών κρασιών δεν θα ενοχλήσει τους Γάλλους, οι οποίοι ήδη επισκέπτονται συχνά την Κριμαία».

Για τον αμπελοοινικό τομέα ο κ. Λέβιν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ανάπτυξή του αποτελεί έναν από τους πέντε βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει αναπτυχθεί για τον πρωτογενή τομέα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως διευκρίνισε, ο στόχος που έχει τεθεί είναι ο διπλασιασμός των καλλιεργούμενων εκτάσεων με αμπελώνες στη χώρα.
 
enikonomia
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πρόσκληση της Ρωσίας σε Έλληνες αμπελουργούς να καλλιεργήσουν στην Κριμαία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: