Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Γιώργος Δημαράς(Οικολόγοι Πράσινοι) στη Δ.Ε.Θ.: Για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας


Την ανάγκη προσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής της χώρας προς την κατεύθυνση μιας δίκαιης και βιώσιμης οικονομίας υπογράμμισε ο οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναπτύσσοντας βασικά σημεία από τις δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του στη διάρκεια της έως τώρα κοινοβουλευτικής του θητείας, ο Γιώργος Δημαράς τόνισε την ανάγκη ενός ουσιαστικού μετασχηματισμού του κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου, με κύριους άξονες την κυκλική οικονομία, την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, την ορθή διαχείριση των υδάτων, τη διατροφική και ενεργειακή αυτάρκεια, τη βιώσιμη βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη. Επίσης, την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, την αποκέντρωση, την οικοδόμηση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος με παράλληλη ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

O Γιώργος Δημαράς αναφέρθηκε ειδικότερα σε δύο συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου. Η πρώτη είναι η σημαντική μείωση του ελάχιστου ποσού επένδυσης για τις κοινωνικές επιχειρήσεις, από 100.000€ σε 50.000€, πρόταση που έγινε αποδεκτή και αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και στην απασχόληση των νέων και η δεύτερη, η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί για τις μεγάλες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που έχουν ήδη επωφεληθεί από σημαντικά κίνητρα όπως η πολεοδομήσιμη γή και το φυσικό περιβάλλον.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Δημαράς, η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για την οικονομία είναι διαφορετική από εκείνη της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς, καθώς αποτελεί μια πρόταση που βασίζεται στην αειφορία και τη βιωσιμότητα, στην αποκέντρωση, στην προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, στην κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και στην προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σταθερής τροχιάς, καθώς και στη χρήση του ποδηλάτου και στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πεζών μέσα στην πόλη.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επικίνδυνες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για τον πλανήτη και τον άνθρωπο και στην ανάγκη επαναξιολόγησης του παράλογου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης που ακολουθείται τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Γιώργος Δημαράς έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι η οικονομία της Οικολογίας δεν χρεοκοπεί καθώς οδηγεί σε αυτοδύναμες, ισχυρές, τοπικές και αυτάρκεις οικονομίες, προωθεί την οικονομία των φυσικών και ανθρώπινων πόρων, προσανατολίζει την εργασία και τις επενδύσεις σε βιώσιμη κατεύθυνση και εφαρμόζει αντιμονοπωλιακή πολιτική περιορίζοντας τη δράση των πολυεθνικών και των καρτέλ με αποτέλεσμα τα κέρδη να μένουν στις τοπικές κοινωνίες. 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ο Γιώργος Δημαράς(Οικολόγοι Πράσινοι) στη Δ.Ε.Θ.: Για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.