Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης & αποξηραμένα φρούτα


Μια συνταγή για ένα πανεύκολο για αρχάριους, υπέροχο, σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης και αποξηραμένα φρούτα. Τόσο απλό στη παρασκευή του, τόσο νόστιμο στη γεύση του, για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 370 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας κουβερτούρας ή μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, ολόκληρα + 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας (κράνμπερις, κεράσια κ.λ.π.)
Εκτέλεση συνταγής
  1. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και βάθους 5 εκ. και το στρώνετε με λαδόκολλα και στις δύο πλευρές του ταψιού, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. περίπου για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας. 
  2. Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τις σταγόνες σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ελέγχοντάς το ανά 1/2 λ. μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, τα αποξηραμένα φρούτα και τα ολόκληρα φιστίκια και τα ανακατεύετε καλά με μια μεγάλη πλαστική σπάτουλα. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και αφού ισιώσετε την επιφάνειά του το καλύπτετε με τα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει πολύ καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια 5 εκ. περίπου και σερβίρετε.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης & αποξηραμένα φρούτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.