Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο κέικ με άρωμα καφέ & Ganache κουβερτούρας


Κέικ mud με κουβερτούρα και άρωμα καφέ, γαρνιρισμένο με ganache κουβερτούρας. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ για να συνοδεύσετε το πρωινό και απογευματινό καφεδάκι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 225 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού λικέρ με γεύση καφέ
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη 
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Για τη ganache κουβερτούρας:
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
  1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη σοκολάτα, το γάλα, 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, το λικέρ, τη σκόνη του καφέ και τη ζάχαρη άχνη και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 150 ° C και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα έτα στρογγυλό ταψί διαμέτρου βάσης 22 εκ. και βάθους 6 εκ.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο σε μπολ, βάζετε και τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Το ρίχνετε στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί για να μη καεί η επιφάνειά του, σκεπάστε το κατά τη διάρκεια του ψησίματος με λίγο αλουμινόχαρτο. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώνει.
  5. Για τη σοκολατένια ganache: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας και τη κρέμα γάλακτος στη κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει.
  6. Τοποθετείτε το κέικ σε πιατέλα και το αλείφετε με τη ganache σοκολάτας και σερβίρετε.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο κέικ με άρωμα καφέ & Ganache κουβερτούρας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.