Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνεργασία για την προώθηση των εξαγωγών κρασιούΠοσό πάνω από 5 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογιστεί από την Enterprise Greece και τη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) για κοινές δράσεις για την εξωστρέφεια του κρασιού εντός του 2017.

Οι δράσεις αυτές θα αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου του κρασιού και την αύξηση των εξαγωγών.

Η Enterprise Greece και η ΕΔΟΑΟ συνδιοργάνωσαν σήμερα συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του απολογισμού του προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας σε τρίτες χώρες για την περίοδο 2015-2016, καθώς και για την παρουσίαση του προγράμματος της επόμενης περιόδου.

Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι ομιλητές επισήμαναν τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πως μπορεί αυτή η συνεργασία να λειτουργήσει ως πιλότος και για άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι ήδη γίνεται σχετική προσπάθεια στον τομέα της τεχνολογίας και της νεοφυούς και καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάϊκος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία και την ανάπτυξη ενεργειών μεταξύ Enterprise Greece και ΕΔΟΑΟ. Όπως είπε, ο κλάδος του οίνου είναι δυναμικός με στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση των προϊόντων του και για αυτό βρίσκεται στις προτεραιότητες του οργανισμού.

Ακόμη αναφέρθηκε και στην χρηματοδοτική υποστήριξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της κοινοτικής χρηματοδότησης για τις δράσεις προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών και επεσήμανε ότι για το 2016 ο Οργανισμός υλοποίησε ένα πρόγραμμα, αξίας 1.3 εκ. ευρώ, σε πέντε αγορές- στόχους: ΗΠΑ και Καναδάς, Ελβετία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία. Πολλές από τις δράσεις λειτούργησαν υποστηρικτικά και συμπληρωματικά στο πρόγραμμα της ΕΔΟΑΟ.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώθηκαν ενημερωτικές/ εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση των κρασιών σε επαγγελματίες και δημοσιογράφους του οινικού χώρου στην Ιαπωνία και Κορέα, επισκέψεις δημοσιογράφων από τις συγκεκριμένες χώρες στην Ελλάδα για γνωριμία με τον ελληνικό αμπελώνα, διαφημιστικές εκστρατείες και καταχωρήσεις σε εξειδικευμένα έντυπα κρασιού. Αξιοσημείωτη είναι και η οργάνωση wine bar με επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις: Vinexpo στο Χονγκ- Κόνγκ, Interwine στην Καντόνα, Seoul Wines and Spirits expο και Summer FancyFood στη Νέα Υόρκη. Τα αποτελέσματα των δράσεων ήταν θετικά καθώς αυξήθηκε το ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί από τις συγκεκριμένες χώρες.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις της οργάνωσης στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης σε τρίτες χώρες, τονίζοντας ότι χάρη στο στρατηγικό σχέδιο που αποτελεί πλέον έναν ασφαλή οδικό χάρτη για τον κλάδο και στην καλή συνεργασία της οργάνωσης με την Enterprise Greece και τους άλλους συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας ,η θέση του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Έφερε σαν παράδειγμα μάλιστα τις ΗΠΑ, όπου τα ελληνικά κρασιά εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις λίστες των εστιατορίων, διατίθενται σε γνωστές κάβες και περιλαμβάνονται στα προϊόντα που επενδύουν μεγάλες αμερικανικές εισαγωγικές εταιρείες. Ανάλογη τάση, πρόσθεσε ο κ. Βογιατζής, παρατηρείται και στον Καναδά.

Το πρόγραμμα της Enterprise Greece και της ΕΔΟΑΟ, τόνισε ακόμη ο κ. Βογιατζής, έχουν κοινό στόχο την εξυπηρέτηση του οράματος που συμπυκνώνει τους στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού για το ελληνικό κρασί και το οποίο είναι " η αύξηση της αντιλαμβανόμενης αξίας που προσφέρει η ελληνική οινική προέλευση στα (επώνυμα, τυποποιημένα) κρασιά που παράγονται στην ελληνική επικράτεια".

Οι δράσεις της Enterprise Greece για την επόμενη περίοδο στο πλαίσιο του προγράμματος, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, όπως τις περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος Βελισσάριος Δότσης, ξεκινούν τον Νοέμβριο με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Vinexpo στην Ιαπωνία (14-15.11.2016). Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε ένα wine bar 50 ελληνικές ετικέτες και θα οργανωθούν 2 θεματικά master class με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Επίσης, στην Ιαπωνία και στην Κορέα θα γίνουν στοχευμένες δράσεις και δυναμικές ενέργειες για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού με βασική επιδίωξη την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του και κατ' επέκταση την καθιέρωση του στις συγκεκριμένες χώρες.

Στην αγορά της Κίνας, της Αμερικής και του Καναδά το πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις δράσεις και τις ενέργειες του προγράμματος της ΕΔΟΑ. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Έχοντας ως εφόδιο την μέχρι τώρα εμπειρία και την άριστη συνεργασία με το κλάδο το πρόγραμμα θα συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια με συστηματική διεθνή παρουσία με στόχο την καθιέρωση του ελληνικού κρασιού. Ο κ. Δότσης, επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του οργανισμού. Επεσήμανε ιδιαίτερα την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Prowein και τις παράλληλες ενέργειες που θα διοργανωθούν στη Γερμανία πριν και μετά την έκθεση για την υποστήριξη των Ελλήνων οινοποιών.
 
enikonomia
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Συνεργασία για την προώθηση των εξαγωγών κρασιού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.