Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά & μανιτάρια


Μπουκίτσες χοιρινού με τυριά, μανιτάρια και λουκάνικα σε λαδόκολλα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για το γεύμα ή δείπνο σας ή ένας λαχταριστός, πεντανόστιμος μεζές για το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. γραβιέρα Νάξου, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου, κομμένο σε κύβους
  • 2 λουκάνικα ριγανάτα, σε φέτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • ½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φύλλα λαδόκολλας
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα κομματάκια χοιρινού, τα λουκάνικα σε φέτες, τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και όλα τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και αφού τα ανακατέψετε καλά προσθέτετε και τα τυριά σε κύβους.
  2. Ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο μια λαδόκολλας, διπλώνετε τη λαδόκολλα σαν φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολα. Τη κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτή τη φορά το άνοιγμα να είναι από την αντίθετη πλευρά για να μη φεύγουν τα υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος. Διπλώνετε και τις υπόλοιπες λαδόκολλες με την ίδια διαδικασία και στο τέλος δένετε το πακέτο με σπάγκο κουζίνας. 
  3. Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μετά τη 1 ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λ επιπλέον. Στη συνέχεια αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, ξετυλίγετε τις λαδόκολλες και μόλις κρυώσει ελαφρώς σερβίρετε το φαγητό σας μέσα στη λαδόκολλα την οποία θα ακουμπήσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά & μανιτάρια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.