Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένια τάρτα μπράουνις με φουντούκια


Μια υπέροχη τάρτα με σπιτική τραγανή σοκολατένια βάση και γέμιση ένα αφράτο brownie με φουντούκια. Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή, ιδιαίτερη και πρωτότυπη τάρτα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους επισκέπτες σας για την λαχταριστή γεύση του και τη πεντανόστιμη γεύση του. 

Υλικά συνταγής
  • Για το μπράουνις:
  • 170 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. λικέρ Frangelico ή άλλο λικέρ με άρωμα φουντουκιού
  • 150 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 65 γρ. σκόνη κακάο
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 150 γρ. ολόκληρα φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, σε σταγόνες ή κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • φλούδες σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη, ή σαντιγί για γαρνίρισμα
  • Για τη βάση τάρτας: 
  • 225 γρ. αλεύρι (1 1/2 φλ.) για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
  • 75 γρ. (1/3 φλ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 75 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. ξινόκρεμα (αριάνι) ή κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, λιωμένη  

Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάσταση βάσης 24 εκ. και βάθος 3 εκ.
  2. Για τη βάση τάρτας: Στο κάδο του μίξερ βάζετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει σαν τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε τη ξινόκρεμα και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πλάθετε η ζύμη (αν είναι κολώδης η ζύμη προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι). Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολας και με ένα πλάστη την ανοίγετε σε ένα στρογγυλό φύλλο με οδηγό τη ταρτιέρα. Το μήκος του φύλλου θα πρέπει να είναι 27 εκ. περίπου. Στρώνετε καλά το φύλλο στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβετε τη τυχόν περίσσια ζύμη που εξέχει από το τοιχώματα.
  4. Τρυπάτε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία τη βάση και στρώνετε πάνω στη ζύμη βάσης ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Γεμίζετε τη τάρτα με ωμά όσπρια ή άψητο ρύζι (βάρς για να μη φουσκώσει) και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και μειώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. 
  5. Για το μπράουνις: Εν τω μεταξύ, βάζετε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το Frangelico και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύετε καλά και τέλος ρίχνετε τα κομμάτια φουντουκιού και σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς. 
  6. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη σοκολατένια βάση, το στρώνετε ισομερώς και το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγει μόνο με μερικά υγρά ψίχουλα επάνω του. Το πασπαλίζετε με φλούδες σοκολάτας και λίγη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό με σαντιγί. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένια τάρτα μπράουνις με φουντούκια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.