ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Όταν ο Μητσοτάκης καλούσε τον Τσίπρα να κατάσχει τις αγροτικές επιδοτήσεις για οφειλές αγροτών"Προχωρήστε στον συμψηφισμό των οφειλόμενων εισφορών στον ΟΓΑ, για τον τελευταίο χρόνο μόνο, με τις αγροτικές επιδοτήσεις" πρότεινε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή, προκαλώντας άμεσα την αντίδραση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα: "Τι προτείνατε; Συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών! 
 
Έχουν, δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι, που είναι τώρα στα μπλόκα, μια δυνατότητα να έχουν κάτι να παίρνουν, που είναι οι επιδοτήσεις, κι εμείς παλεύουμε ώστε αυτές οι επιδοτήσεις να μη φορολογηθούν κι εσείς προτείνατε να συμψηφιστούν με τις εισφορές τους. Αυτό προτείνατε! Τι άλλο να πω! Σας ευγνωμονώ ειλικρινά, γιατί ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές μας διαφορές θα είναι ευδιάκριτες σε όλον τον ελληνικό λαό. Και δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας!". 

Έντονη αντίδραση υπήρξε και απο το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΑΚΚΕΛ) που απο την ίδρυση του εως σήμερα υποστηρίζει πως η κάθε κατάσχεση-παρακράτηση-συμψηφισμός των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων αντιβαίνει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει υποβάλει 3 αναφορές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το θέμα οι οποίες κρίθηκαν απο την ΕΕ παραδεκτές και αναμένεται απάντηση απο την ολομέλεια του Ευρωπαικού κοινοβουλίου. 
 
Με στόχο την προστασία του αγροτικού κόσμου απέναντι σε ένα κράτος που συνεχώς παρανομεί κατά του πρωτογενούς τομέα το ΑΚΚΕΛ δημιούργησε τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΑΓΡΟΤΗ που ξεμπλοκάρει-ανακτά κατασχεμένους μπλοκαρισμένους λογαριασμών αγροτών αλλά ασχολείται και με κάθε αδικία του κράτους κατά του Έλληνα αγρότη.

Σήμερα, αντέδρασε και η ΠΑΣΕΓΕΣ στην πρόταση Μητσοτάκη: "Η πρότασή του αυτή μας εξέπληξε δυσάρεστα όπως και όλους του Έλληνες αγρότες, οι οποίοι περίμεναν διαφορετική αντιμετώπιση από πολιτικούς που πρεσβεύουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι (Κυβέρνηση και κόμματα της Αντιπολίτευσης) ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και είναι αδύνατο οι Έλληνες αγρότες να επωμιστούν νέα οικονομικά βάρη, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει." 
 
 
zougla.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Όταν ο Μητσοτάκης καλούσε τον Τσίπρα να κατάσχει τις αγροτικές επιδοτήσεις για οφειλές αγροτών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: