Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο


Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο. Μια πανεύκολη συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ απλή στη παρασκευή της πίτα χωρίς φύλλο με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά.

Υλικά συνταγής
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 8 φέτες παστουρμά κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 80 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Τυλίγουμε  το φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες – φετάκια πάχους μισού εκατοστού. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλα τα ρολλάκια της ζύμης για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Ψιλοκόβουμε το παστουρμά, τρίβουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με φύλλο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος και το μπαχάρι, πιπέρι (αλάτι μετά από δοκική) και περιχύνουμε το μείγμα φύλλου παστουρμά.
  3. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει καλά. Απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.