Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον & αυγά



Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ γρήγορη πίτσα έτοιμη σε 45-50 λ στο τραπέζι σας. Μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωϊνό, δείπνο αλλά και ως κυρίως πιάτο ή ορεκτικό και μεζέ για τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας. Μια συνταγή για όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 30 γραμμ. βούτυρο μαλακωμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)
Για την επικάλυψη:
  • 200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το το ειδικό εργαλείο, το γάντζο. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν η ζύμη πάρει τη μορφή μπάλας και ξεκολλά εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ., στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα.
  • Πάνω από τη γραβιέρα σπάμε με προσοχή τα αβγά ώστε να «καθήσουν» σαν αβγά μάτια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μπέικον και σκορπίζουμε τα ντοματίνια.
  • Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ψήνουμε την πίτσα για 20-25’ στο πρώτο από κάτω ράφι του φούρνου.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πίτσα με γραβιέρα, μπέικον & αυγά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.