Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πένες στο φούρνο με μπέικον & μανιτάρια


Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο. Πένες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, γαρνιρισμένο με τυρί στο φούρνο.

Υλικά συνταγής
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 φέτες μπέικον σε κομματάκια 
  • 4 φλ. τσαγιού πένες 
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. ντοματοχυμό + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.  Βράζετε τις πένες σε κοχλαστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά τις στραγγίζετε τις λαδώνετε ελαφρώς και τις τοποθετείτε σε πυρέξ.
  2. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τη πιπεριά, τα μανιτάρια και το μπέϊκον για 5 λεπτά μέχρι να μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη, το βασιλικό και 1 1/2 φλ. κρύο νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-8 λεπτά.
  3. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας τις πένες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν, καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το αλουμινόχαρτο ρίχνετε 1/2 φλ. ζεστό νερό ανακατεύετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το ξεσκεπάζετε το πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν και ροδοκοκκινίσουν το τυρί.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πένες στο φούρνο με μπέικον & μανιτάρια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.