Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι με μελιτζάνες & κολοκυθάκια


Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, πολύ μαλακό μοσχαράκι σιγοβρασμένο με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό. Συνοδεύστε το με πουρέ και απολαύστε το. 

Υλικά συνταγής
  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κρέας “ποντίκι” κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα κομμένη πρώτα κάθετα και μετά σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 1 κολοκύθι κομμένο πρώτα κάθετα και μετά σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού 
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι πιπέρι
  • πουρές για συνοδευτικό (βλέπε συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
  • Τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και το αλεύρι σε μια σακούλα, τη κλείνετε αεροστεγώς και την ανακινείτε καλά για να πασπαλιστούν τα κομμάτια κρέατος.
  • Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κομμάτια κρέατος, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιατέλα. 
  • Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζετε το κρεμμύδι τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα.
  • Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ, 1 κ.σ. από το βασιλικό (ψιλοκομμένο) και το ζωμό κότας. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ πολύ χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε το φαγητό για 2 περίπου ώρες ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για ακόμα 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  • Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με πουρέ, τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαράκι με μελιτζάνες & κολοκυθάκια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.