ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι προτεραιότητες της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ


Στρατηγικός στόχος της Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση της ελληνικής παραγωγής από τους συνεταιρισμένους αγρότες και η εξασφάλιση ενός μεγαλύτερου μεριδίου από τη συνολική προστιθέμενη αξία στην αγρο-διατροφική αλυσίδα.

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γεράσιμος Καλλιμώρος (πρόεδρος ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας) διατυπώνει τις προτεραιότητές του, για τις κυριότερες ενέργειες που αναλαμβάνει προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του.

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, θα καταθέσει προτάσεις στο διάλογο που άνοιξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανταποκρινόμενος στις δηλώσεις του Επιτρόπου Χόγκαν, προκειμένου να σταματήσει η καταχρηστική εκμετάλλευση των παραγωγών, όταν υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την ενιαία ενίσχυση.

Η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος, την υπό Εκκαθάριση ΑΤΕ και άλλες κρατικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να διασώσουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί τα παραγωγικά τους ακίνητα.

Αντίστοιχες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης θα εξετασθούν και για τις περιπτώσεις συνεταιρισμών που έχουν υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα. Στόχος είναι η διατήρηση των παραγωγικών ακινήτων των συνεταιρισμών, μέσω λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών στα πλαίσια που προβλέπουν οι νόμοι και το άρθρο 12 παρ. 4 του Συντάγματος.

Η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ , αμέσως μετα τη σύστασή της, ξεκινά τη συστηματική εκπαίδευση των συνεταιρισμένων αγροτών και των επαγγελματικών στελεχών των συνεταιρισμών, με ειδικά σεμινάρια προς τα μέλη της. 
 
 patrisnews.com
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι προτεραιότητες της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: