Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον


Μια συνταγή για ένα απλό, πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών με μπέικον, πασπαλισμένο με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα, γαρνιρισμένο με μυρωδάτο βασιλικό.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο για το σπαγγέτι 
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ + 1 κ.σ. νερό
  • 250 γρ. μπέϊκον κομμένο σε φέτες 2 εκ. περίπου
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτί [375 ml] γάλα εβαπορέ
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
  • φρέσκο τριμμένο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από τη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και το αφήνετε στην άκρη. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα βάζετε πάλι στη κατσαρόλα. Τα περιχύνετε μια λίγο βιτάμ ή ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  2. Εν τω μεταξύ: Ανακατεύετε το κορν φλάουερ με το νερό σε ένα μικρό μπολάκι. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-5 λ. μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα αφήνετε να σοταριστούν για 5 λ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και το ζωμό κοτόπουλου, αυξάνετε ελαφρώς τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 8-10 λ περίπου.
  4. Προσθέτετε το κόρν φλάουερ και ανακατεύετε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μανιταριών στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα, προσθέτετε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια και έχετε κρατήσει στην άκρη.
  5. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και προαιρετικά το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

taste.com.au
Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μπέικον Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.