ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Άλλαξε στάση για τα ''ΤΕΙ'' η Σ. Αναγνωστοπούλου ...''Προβληματισμένη'' για την μετονομασία τους & την εκπόνηση διδακτορικών


Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ: Προβληματισμένη η Αν. υπουργός για την μετονομασία των ΤΕΙ και την εκπόνηση διδακτορικών

Αλλαγή στάσης, προς την αρνητική κατεύθυνση, σε σχέση με τις αρχικές θέσεις της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου, αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίοδευση, διαπίστωσε η Τριμελής Γραμματεία της Συνόδου προέδρων ΤΕΙ, στη συνάντηση που είχαν μαζί της.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συμμετείχαν στη συνάντηση με ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «εξέλιξη αρνητική με βάση προηγούμενες θέσεις της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας ».

Οπως σημειώνει ηΤριμελής Γραμματείας της Συνόδου η Αναπληρώτρια υπουργός εξέφρασε προβληματισμούς από τη μεριά του υπουργείου, οι οποίοι αφορούσαν στη θέση των ΤΕΙ στον λεγόμενο Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα στα πλαίσια του οποίου εντάσσει :

1. Τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών από τα Τμήματα των ΤΕΙ που έχουν αξιολογηθεί και έχουν την δυνατότητα και

2. Τη μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, η Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ πραγματοποίησε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, κα. Σία Αναγνωστοπούλου.

Τα κύρια θέματα τα οποία ετέθησαν ήταν :
1. Η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών από τα Τμήματα των ΤΕΙ που έχουν αξιολογηθεί και έχουν την δυνατότητα και
2. Η μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Η Γραμματεία κατέθεσε και μία σειρά εγγράφων τεκμηρίωσης και εκφρασμένων θέσεων της Συνόδου επί των θεμάτων αυτών.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός εξέφρασε προβληματισμούς από τη μεριά του Υπουργείου, οι οποίοι αφορούσαν στη θέση των ΤΕΙ στον λεγόμενο Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα στα πλαίσια του οποίου εντάσσει και τα θέματα αυτά.

Η Γραμματεία, με βάση προηγούμενες θέσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού, θεώρησε αυτή την εξέλιξη αρνητική και επαναδιατύπωσε την άποψη ότι η θέση των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι δεδομένη και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αναθεώρησης. Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι τα ΤΕΙ δεν έχουν αντίρρηση για μία εκ των κάτω διαβούλευση για την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά με ίσους όρους που θα πληρωθούν με την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Η Γραμματεία Συνόδου Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ 
esos.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Άλλαξε στάση για τα ''ΤΕΙ'' η Σ. Αναγνωστοπούλου ...''Προβληματισμένη'' για την μετονομασία τους & την εκπόνηση διδακτορικών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: