Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με μπισκότα & ξηρούς καρπούς


Μια εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο κορμό ψυγείου με μπισκότα και ξηρούς καρπούς. Ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους γλυκό χωρίς ψήσιμο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής
  • 220 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ασπρισμένα, ή αμύγδαλα ασπρισμένα ή ανάμεικτα)
  • 180 γρ. μπισκότα digestive ή τύπου Πτι μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ημίγλυκη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 170 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 60 ml μέλι ή golden syrup
Εκτέλεση συνταγής
  1. Στρώνετε μια μακρόστενη φόρμα, με διάσταση βάσης 23 x 13 εκ. και βάθος 8 εκ. με πλαστική μεμβράνη ή με χαρτί ψησίματος βουτυρωμένο (στη βάση και στα τοιχώματα περιμετρικά) φροντίζοντας να προεξέχουν περιμετρικά 6-7 εκ. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καβουρδίζετε τους ξηρούς καρπούς απλωμένους σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για 7-8 λ περίπου. Τους  βγάζετε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσουν τους χοντροκόβετε. Τους τοποθετείτε σε μπολ, προσθέτετε τις σταφίδες ή τα αποξηραμένα φρούτα και τα μπισκότα και ανακατεύετε. 
  3. Βάζετε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ τη σοκολάτα, βούτυρο και το μέλι και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.  
  4. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη για 2 λ και στη συνέχεια το ρίχνετε μέσα στο μπολ με το μείγμα ξηρών καρπών. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να καλυφθούν καλά οι σταφίδες, ξηροί καρποί και μπισκότα με το μείγμα σοκολάτας.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, το σκεπάζετε με τη μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Σε συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
Σημείωση: Η διαδικασία του καβουρδίσματος συνιστάται για να βγάλουν οι ξηροί καρποί τα αρώματά τους. Μπορείτε να τους βάλετε στο γλυκό σας και χωρίς να τους καβουρδίσετε.  

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με μπισκότα & ξηρούς καρπούς Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.