Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι



Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο υγρό κέικ λεμονιού με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιούγια να απολαύσετε ένα φανταστικό κέικ με βελούδινη υφή σε μια τέλεια γευστική απόλαυση. 

Υλικά συνταγής
  • Για το κέικ λεμονιού/γιαουρτιού:
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες 
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το σιρόπι λεμονιού:
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλική
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα και λαδώνετε ή βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ 24 εκ. περίπου.
  2. Για το κέικ λεμονιού/γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν. 
  3. Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι πάνω στο μείγμα και χτυπάτε. Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
  5. Για το σιρόπι λεμονιού: Εν τω μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 3/4 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις κοχλάσει το κατεβάζετε πάλι στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-5 λ μέχρι να πήξει. Περιχύνετε το ζεστό κέικ με το ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζετε το κέικ με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κέικ λεμονιού με γιαούρτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.