Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αρνί ριγανάτο κατσαρόλας


Αρνάκι ριγανάτο κατσαρόλας. Μια εύκολη, απλή συνταγή για ένα φανταστικό φαγητό με απλά και λίγα, αλλά μυρωδάτα υλικά που αναδεικνύουν την υπέροχη  γεύση του αρνιού. Ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 1 μπουτάκι αρνίσιο σε μερίδες
  • 6-8 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • χυμό 2-3 λεμονιών
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 3/4 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το κρέας . Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε καυτό λάδι στη φριτέζα μας για 5 λ περίπου ή μέχρι να κάνουν μια κρούστα εξωτερικά, να θωρακιστούν και να μη διαλυθούν κατά τη βράση. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αρνί και το σοτάρουμ, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ζεστό νερό που σχεδόν να το σκεπάζει και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 1 ώρα και 15 λ περίπου.
  3. Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη κατσαρόλα θα προσθέσουμε το λεμόνι. Το φαγητό μας θα πρέπει να πιεί όλο το νερό για να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του. Αν όχι μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αρνί ριγανάτο κατσαρόλας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.