ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επίσκεψη Δημήτρη Μάρδα στην ΚορέαΟ Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, επιστρέφει αύριο το πρωί από τη Δημοκρατία της Κορέας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας.

Κατά την παραμονή του στην Κορέα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τον ομόλογό του Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Κορέας κ. Lee Tae-Ho, με τον οποίο συζήτησαν την πρόοδο των θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο της ΜΔΕ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Οι δύο Υφυπουργοί διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δύο πλευρών επί συνολικώς τεσσάρων συμφωνιών σε διάφορους τομείς και τα σχετικά κείμενα είναι έτοιμα προς υπογραφή.

Επί τη ευκαιρία της συγκεκριμένης επίσκεψης, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε και με τις διοικήσεις παραγωγικών φορέων, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κορέα. Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για στοχευμένη προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε την έδρα των κορεατικών εταιριών Hanwha Corporation και Samsung Electronics. Στις συναντήσεις του κ. Μάρδα, έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά και παρασχέθηκε πλήρες ενημερωτικό υλικό για το επενδυτικό περιβάλλον και τις βιομηχανικές ζώνες σε όλη την Ελλάδα, ειδικά υπό το φώς του νέου επενδυτικού νόμου.

Ακόμη, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τη διοίκηση του KOIMA, (Κορεατικού Συνδέσμου Εισαγωγών), με την οποία συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στελεχών του KOIMA στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον, για συναντήσεις με Έλληνες εξαγωγείς σε επιλεγμένους τομείς. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί εμπορική αποστολή Ελλήνων εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων-τροφίμων υπό την οργανωτική αιγίδα του Enterprise Greece.

Τέλος, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε το ναυπηγείο της Hyundai, όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή πλοία, που έχουν παραγγελθεί από Έλληνες εφοπλιστές. Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη με τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ο κ. Μάρδας έθεσε το ζήτημα της ένταξης Ελλήνων προμηθευτών εξοπλισμού πλοίων στις σχετικές λίστες που διατηρεί η Hyundai. Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Υφυπουργός παρουσίασε στη διοίκηση της εταιρείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και περιέχει πληροφορίες για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εξοπλισμού πλοίων και στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών.
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Επίσκεψη Δημήτρη Μάρδα στην Κορέα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: