Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπαγγέτι


Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για αρχάριους για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο. Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα σερβιρισμένο με σπαγγέτι. 

Υλικά συνταγής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 στήθη κοτόπουλου 250 γρ. περίπου το ένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • μακαρόνια σπαγγέτι για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλάτι, το τσίλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν. (Αυξομειώστε τη ποσότητα του αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας). Πασπαλίζετε με το μείγμα τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. 
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για 8 λ περίπου. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ψιλοκιμμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5-7 λ μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  3. Εν τω μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνετε, προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ανακατεύετε και το σερβίρετε σε πιάτα. Προσθέτετε από πάνω το πικάντικο κοτόπουλο με τη σάλτσα του και σερβίρετε πασπαλίζοντάς το, προαιρετικά, με λίγο τριμμένο τυρί προτίμησής σας. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπαγγέτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.