Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο


Υπέροχο σπαγγέτι μπολονέζ καλυμμένο με αφράτη, πεντανόστιμη κρέμα τυριού στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή όπου η διάσημη ιταλική μακαρονάδα μπαίνει σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτεται με πλούσια κρέμα και γίνεται ένα πιάτο πραγματικά πεντανόστιμο. 

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. σπαγγέτι 
  • Για το κιμά:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού, λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό τα μακαρόνια αλ” τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μη τα παραβράσετε γιατί θα ψηθούν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για το κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε το κιμά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθεί ελαφρώς. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3  μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. 
  3. Ρίχνετε το πελτέ και τον τρίβετε στη βάση του τηγανιού, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και τον σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μείνει με το ζουμάκι του. Τον κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη παρμεζάνα και ανακατεύετε. 
  4. Για τη κρέμα τυριού: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη. 
  5. Στρώνετε το μισό κιμά στη βάση ενός μέτριου πυρέξ, από πάνω στρώνετε τα μακαρόνια και πάνω από τα μακαρόνια απλώνετε τον υπόλοιπο μισό κιμά. Καλύπτετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα κρέμας και τη ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.