Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης!


Kάποιες τροφές δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μετά την ημερομηνία λήξης τους, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μαλακά τυριά

Η ρικότα, το κατσικίσιο τυρί, τα κρεμώδη και όλα τα μαλακά τυριά είναι επιρρεπή στη μούχλα και τα βακτήρια. Τα μαλακά τυριά διατηρούνται περίπου 1 εβδομάδα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Καρυκεύματα σε βαζάκι

Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το βαζάκι, η ασφάλεια για τα προϊόντα αλλάζει και δεν διατηρούνται για πάντα. Πρέπει πάντοτε να πετάτε το τρόφιμο αν δείτε να έχει δημιουργηθεί υγρό στην επιφάνειά του, αν έχει αποχρωματιστεί ή αν έχει περίεργη οσμή.

Πατατοσαλάτα

Οι σαλάτες με αβγά ή πατάτες είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη βακτηρίων. Σαλάτες όπως αυτές, ειδικά όταν ξεχνιούνται στο πίσω μέρος του ψυγείου, μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια και να χαλάσουν.

Χυμοί ψυχρής έκθλιψης

Οι χυμοί ψυχρής έκθλιψης (cold-pressed) είναι υγιεινοί χυμοί, αλλά μόνο αν τους καταναλώσετε αμέσως. Για να αποφύγετε δυσάρεστα ενδεχόμενα, φροντίστε να τους καταναλώνετε μέσα σε 48-72 ώρες και να τους αγοράζετε από δοκιμασμένο κατάστημα.

Φρέσκο κρέας

Τα φρέσκα κρέατα έχουν συνήθως μια ημερομηνία πώλησης, η οποία ενημερώνει το κατάστημα για το διάστημα που μπορούν να κρατήσουν ένα προϊόν προς πώληση, δίνοντας μια τελική ημερομηνία. Πολλές φορές, το φρέσκο, ωμό κρέας μπορεί να είναι μολυσμένο με Salmonella, E. Coli ή άλλα βακτήρια. Για αυτό, πρέπει πάντοτε να το μαγειρεύετε στις σωστές θερμοκρασίες.

Αλλαντικά

Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 3 με 5 ημέρες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα αγοράζετε, όταν ξέρετε ότι θα τα καταναλώσετε άμεσα. Τα αλλαντικά είναι επιρρεπή σε ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίου, τη λιστέρια, το οποίο πολλαπλασιάζεται στο κρύο περιβάλλον του ψυγείου.

tromaktiko

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης! Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.