Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο


Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα ελαφρώς υγρό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο. Ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με μια απόλυτα ακαταμάχητη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
  • 2 αυγά
  • 215 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα ή 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml γάλα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε καλά ένα τετράγωνο ταψί με διάμετρο βάσης 19 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και τη βανίλια και χτυπάτε να ενσωματωθεί. 
  3. Μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών, κοσκινίζετε τα 2 αλεύρια, προσθέτετε και το κακάο και ανακατεύετε με το χέρι [ή με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχύτητα] να αναμιχθούν. Ρίχνετε σταδιακά το ελαιόλαδο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα ή χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.