Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανεύκολο cheesecake ψυγείου με Νουτέλα


Ένα υπέροχο cheesecake με τραγανή μπισκοτένια βάση και κρεμώδη, πλούσια  γέμιση με νουτέλα καιμε αφράτη μεταξένια υφή, χωρίς ψήσιμο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα πτι μπερ ή digestive
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού Nutella
  • 220 γρ. σαντιγί έτοιμη

Εκτέλεση συνταγής
  1. Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο βάσης 22 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη σε μπλέντερ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ισομερώς στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο. 
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα να αφρατέψει. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τη Nutella και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λ για να ομογενοποιηθούν πλήρως. 
  4. Μειώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί, λίγη τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στη συνέχεια αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ στη πιο υψηλή και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακριβώς για να πετύχετε μια γέμιση παχιά, αφράτη με απαλή υφή. 
  5. Στρώνετε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ, μέχρι να να παγώσει και σφίξει καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

just-add-sprinkles.com

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πανεύκολο cheesecake ψυγείου με Νουτέλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.