ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Κύπρος λαμβάνει δόση 730.000 ευρώ για τις πυρκαγιές του Ιουνίου


Τη χορήγηση σχεδόν 730.000 ευρώ αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κύπρο από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ), ως προκαταβολή μετά την αίτηση της Κύπρου για βοήθεια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου.

«Στον απόηχο των φυσικών καταστροφών, το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ είναι μια απτή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η Κύπρος αναμένεται να λάβει μια πρώτη δόση ΤΑΕΕ μετά τη φοβερή ξηρασία και τις δασικές πυρκαγιές του Ιουνίου, προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και αναζωογόνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Η πρώτη εκταμίευση της βοήθειας δείχνει ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου», δήλωσε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

Το ποσό της προκαταβολής υπολογίστηκε με βάση την προκαταρκτική αξιολόγηση της αίτησης που έλαβε από Κύπρος στις 5 Σεπτεμβρίου, η οποία διαπίστωσε ότι η χρηματοδοτική συνεισφορά από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ ήταν πιθανό να ανέλθει σε περίπου 7.3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΤΑΕΕ, η προκαταβολή ανέρχεται στο 10% του ποσού αυτού. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της αίτησης, η Επιτροπή θα προτείνει το οριστικό ποσό της ενίσχυσης, το οποίο θα εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.
 
 EurActiv.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η Κύπρος λαμβάνει δόση 730.000 ευρώ για τις πυρκαγιές του Ιουνίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: