Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μουσακάς με γιαούρτι


Μουσακάς !!! Αγαπημένο ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό. Μια συνταγή για ένα … διαφορετικό μουσακά πολύ εύκολο με υπέροχη γεύση … για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 6-7 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500-600 γρ. πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής
  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20-30 λ σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζουμε και τις θρυμματίζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  2. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές ροδέλες και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο φούρνο πασπαλισμένες με λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι για 5-7 λεπτά. Όταν ροδίσει προσθέτουμε το πελτέ, τα ντοματάκια, 1/3 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε για 8 λ. Προσθέτουμε και τις θρυμματισμένες πατάτες και ανακατεύουμε το μείγμα στη φωτιά για 1-2 λ και αποσύρουμε το μείγμα του κιμά από τη φωτιά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Στρώνουμε μια στρώση με τις μισές ροδέλες μελιτζάνας σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Από πάνω στρώνουμε το κιμά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε τις υπόλοιπες μισές ροδέλες της μελιτζάνας.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γιαούρτι με τα χτυπημένα αυγά και τη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.  Στρώνουμε επάνω στις μελιτζάνες το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να δέσουν οι γεύσεις περίπου 35-40 λ. Αφήνουμε να σταθεί 20-30 λ πριν το σερβίρισμα.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μουσακάς με γιαούρτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.