ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ για τη διάταξη για το επάγγελμα του ΜηχανικούΗ κατάργηση της Υποπαραγράφου ΙΓ.12 του Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ A΄ 85), (η οποία έδινε για πρώτη φορά το δικαίωμα άσκησης του Επαγγέλματος του Μηχανικού και στους απόφοιτους Μηχανικούς Τ.Ε των ΤΕΙ), με το άρθρο 29 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις», επιχειρείται έμμεση επαναφορά του ν. 4663/1930 (ΦΕΚ Α΄149) παρέχοντας το δικαίωμα της αποκλειστικής άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού στις 14 ειδικότητες των Πολυτεχνικών Σχολών ή Πολυτεχνικών Τμημάτων Πανεπιστημίων αποκλείοντας τους Μηχανικούς Τ.Ε των ΤΕΙ.

Ο αποκλεισμός αυτός, των αποφοίτων Μηχανικών Τ.Ε των ΤΕΙ, αποτελεί σαφή παραβίαση και του Ν.4009/2011 άρθρο 2, σύμφωνα με το οποίο η Ανώτατη Εκπαίδευση, αποτελείται από τον Πανεπιστημιακό Τομέα και τον Τεχνολογικό Τομέα, αφαιρώντας ουσιαστικά όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος του Μηχανικού προσπαθώντας να τους εξισώσει επαγγελματικά με του αποφοίτους που δεν ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου διεξάγεται διάλογος για την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ μέσω της διεξαγωγής τρίτου κύκλου σπουδών θέση που επανειλημμένα έχουν εκφράσει, η τ. Αν. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Έρευνας καθ. Σία Αναγνωστοπούλου και ο νυν Αν. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Έρευνας, καθ. Κ. Φωτάκης, ότι Τμήματα ΤΕΙ πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή Διδακτορικών Διατριβών

Επιπλέον η πρόσφατη ανάρτηση στο http://www.esos.gr/arthra/47570/o-stratigikos-shediasmos-toy-yp-paideias... για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για το 2017 από τον Υπουργό Παιδείας καθ. Κ. Γαβρόγλου, η ορολογία που χρησιμοποιείται σε όλο το κείμενο και αναφέρεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ζητάμε:

1. Άμεση απόσυρση του άρθρου 29 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, διότι θεωρούμε ότι υποβαθμίζει τον ρόλο των ΤΕΙ από Ανώτατα Ιδρύματα, και προσπαθεί να εξισώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τ.Ε με τα ΙΕΚ.

2. Σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το άρθρο 29 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, απαιτούμε να συμπεριληφθούν στο άρθρο 29 και οι πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.

3. Άμεση συνάντηση του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Έρευνας για την αντιμετώπιση και συζήτηση των καυτών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και θίγουν την ομαλή λειτουργία των ΤΕΙ.
 
esos.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ για τη διάταξη για το επάγγελμα του Μηχανικού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: