Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ με κακάο, βανίλια και σταγόνες σοκολάτας


Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό αλλά υπέροχο, αφράτο κέικ με κακάο, βανίλια και κομμάτια σοκολάτας που θα απολαύσετε μέχρι τη τελευταία μπουκιά με το καφέ ή το τσάι σας και με το γάλα τους οι μικροί μας φίλοι.

Υλικά συνταγής
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 330 γρ. ξινόγαλα (Αριάνι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
  • 40 γρ. κακάο σκόνη + 80 γρ. καυτό νερό
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 10×28 εκ. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσετε και την αλευρώσετε. 
  2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη. Στο κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για λίγη ώρα να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε και τα αυγά ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε στο κάδο σταδιακά το μείγμα αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και το ξινόγαλα, χτυπάτε και μόλις  ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε αμέσως το μίξερ. 
  4. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, διαλύετε καλά το κακάο στο ζεστό νερό. Προσθέτετε στο μπολ με το κακάο το 1/3 της ζύμης και ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι. Στα υπόλοιπα 2/3 της ζύμης προσθέτετε τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ισομερώς.
  5. Ρίχνετε εναλλάξ στη φόρμα του κέικ, 1 κ.σ. από το μείγμα βανίλιας και 1 κ.σ. από το μείγμα κακάο. Συνεχίζετε κατά αυτό το τρόπο μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ανακατεύετε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στεγνό και καθαρό. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κέικ με κακάο, βανίλια και σταγόνες σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.