Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο μπράουνις καλυμμένο με αφράτη μους σοκολάτας


Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πλούσιο σε σοκολατένια γεύση μπράουνις καλυμμένο με μια απίστευτης γεύσης μους σοκολάτας με κρεμώδη, αφράτη υφή. Πασπαλίστε το με σιρόπι σοκολάτας και απολαύστε ένα ονειρεμένο γλυκό !!!


Υλικά συνταγής
  • Για το μπράουνις:
  • 12 κ.σ. βούτυρο
  • ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • Για τη σοκολατένια μους: 
  • ¾ φλ. τσαγιού κομμένα σε κομμάτια 1 εκ. marshmallows (μαρσμέλοους) 
  • ¾ φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
  • ¼ φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36 %, κρύα από το ψυγείο
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
  • ⅓ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το μπράουνις: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
  2. Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Από τη στιγμή που θα λιώσει συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λ επιπλέον μέχρι να αλλάξει χρώμα το βούτυρο και από κίτρινο να πάρει ένα χρυσό-πορτοκαλί χρώμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μπράουνις βγει στεγνή. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη σοκολατένιο μους: Μέχρι να κρυώσει το μπράουνις, φτιάχνετε τη σοκολατένια μους. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα marshmallows, τις σταγόνες σοκολάτας και το γάλα και τα ανακατεύετε με μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε μια λεία κρέμα. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το κρύο μείγμα σοκολάτας-μαρσμέλοου και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε μια αφράτη σοκολατένια μους. Στρώνετε τη μους πάνω από το κρύο πλέον μπράουνις, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ για να σταθεροποιηθεί η μους. 
  7. Για γαρνίρισμα (προαιρετικά): Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος  ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας,  βάζετε το σοκολατένιο μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με πολύ μικρό ακροφύσιο, γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκού και σερβίρετε. Διπλασιάστε τη ποσότητα υλικών γαρνιρίσματος, αν θέλετε περισσότερη διακόσμηση.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο μπράουνις καλυμμένο με αφράτη μους σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.