ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τροπολογία Ν.Θηβαίου για την αποκατάσταση άδικης μεταχείρισης ομάδας αγροτών του Νομού Βοιωτίας


Ο Νικόλαος Θηβαίος για την αποκατάσταση άδικης μεταχείρισης ομάδας αγροτών του Νομού Βοιωτίας
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη, στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και του κράτους δικαίου, διορθώνεται ένα εκ παραδρομής λάθος ιδίως των αγροτών ντοματοπαραγωγών του Νομού Βοιωτίας, οι οποίοι, ως ομάδα αγροτών (40 παραγωγοί) εμφάνιζαν τον ίδιο ΑΦΜ με την «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς». Τούτο είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρο το τίμημα των αγροτικών προϊόντων τους, του έτους 2012, συνολικού ύψους 426,553,45 ευρώ, να κατασχεθεί για οφειλές τρίτου (της ΕΑΣ Λιβαδειάς) προς το Δημόσιο. Με την εν λόγω διάταξη, η οποία είναι εντός του πνεύματος και του σκοπού του νομοθέτη του άρθρου 10 παρ. 7 του Ν. 4384/2016, που θέσπισε το ακατάσχετο των αγροτικών προϊόντων και του τιμήματος αυτών, καλύπτεται νομοθετικό κενό, αποκαθίσταται η άδικη μεταχείρισή της ομάδας αγροτών του Νομού Βοιωτίας και αποφεύγεται, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η πιθανή χρεοκοπία τους.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

ΑΡΘΡΟ……

Μετά το μοναδικό εδάφιο της γ΄ περίπτωσης της παραγράφου 7 του άρθρου 10 του ν. 4384/2016 (Α΄78) προστίθεται εδάφιο το οποίο έχει ως εξής:

«Τυχόν κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί αίρονται από τη δημοσίευση του παρόντος και τα κατασχεθέντα ποσά αποδίδονται στην Ομάδα Παραγωγών και στους αγρότες, μέλη αυτής».


Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2016

Ο προτείνων βουλευτής
Θηβαίος Νικόλαος
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τροπολογία Ν.Θηβαίου για την αποκατάσταση άδικης μεταχείρισης ομάδας αγροτών του Νομού Βοιωτίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: