Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατόπιτα


Μια υπέροχη, αφράτη και γευστικότατη σοκολατόπιτα, καλυμμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσουν μια τέλεια σοκολατόπιτα … τα μεγάλα παιδιά, μιας και περιέχει ποτό. Αν πρόκειται όμως να τη σερβίρετε σε μικρά παιδιά, αντικαταστείστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού.

Υλικά συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα:
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά μεγάλου μεγέθους
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
Για το γλάσο:
  • 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 75 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλ. τσαγιού (100 ml) ουίσκι (ή σκούρο ρούμι ή κονιάκ)
Εκτέλεση συνταγής
  • Για τη σοκολατόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 24-26 εκ.
  • Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σπασμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος ρίχνετε το κορν φλάουρ, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψάκι. Ισιώνετε με μαρίζ την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ.
  • Βγάζετε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε για 30 λ μέσα στο ταψί να κρυώσει καλά. Μετά τη ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τη καλύπτετε καλά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ή για 12 ώρες.
  • Για το γλάσο: 2-3 ώρες πριν σερβίρετε τη σοκολατόπιτα φτιάχνετε το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το ποτό (ή χυμό πορτοκαλιού αν σερβίρετε σε παιδιά), ανακατεύετε καλά και μόλις ενωθούν πλήρως τα υλικά το αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βγάζετε τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και την ακουμπάτε σε μια σχάρα την οποία έχετε τοποθετήσει πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Τη περιχύνετε παντού με το χλιαρό (όχι καυτό) γλάσο και την αφήνετε στην άκρη για 5 λ. Στη συνέχεια τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατόπιτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.