Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιώργος Κασαπίδης(ΝΔ): «Κίνδυνος αφανισμού των αγροτών»Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά το πέρας της διήμερης περιοδείας του στο Νομό Λακωνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον ορατό κίνδυνο αφανισμού τους από το γεωργικό επάγγελμα αντιλαμβάνονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι αγρότες.

Η υπερφορολόγηση του εισοδήματός τους και η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που μπαίνουν σε σταδιακή εφαρμογή από φέτος, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη συντριπτική πλειοψηφία τους εκτός επαγγέλματος.

Την ίδια στιγμή, κονδύλια της τάξης των 5,5 δις ευρώ παραμένουν αναξιοποίητα, εξαιτίας της ανικανότητας της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εδώ και δύο χρόνια τώρα, να προκηρύξει μέτρα και δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020.

Παράλληλα, η παντελής έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο, την επικίνδυνη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, σε μια κρίσιμη περίοδο για την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, να δώσει αναπτυξιακές και παραγωγικές κατευθύνσεις στους ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου και τους ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Μπροστά στην ανικανότητα της Κυβέρνησης, προτείνουμε στους αγρότες μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα από συλλογικά σχήματα, να πετύχουν οικονομίες κλίμακας για τη μείωση του κόστους παραγωγής και να προχωρήσουν σε καθετοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες επώνυμων πιστοποιημένων προϊόντων ποιότητας με ταυτότητα και διαφοροποίηση, που θα τους επιτρέπουν καλύτερη πρόσβαση σε καλές αγορές, με καλύτερες τιμές.

Είναι σημαντικό σφάλμα να συνεχίζεται, ακόμα και σήμερα, η διάθεση χύμα ελαιολάδου κορυφαίας ποιότητας προς την Ιταλία, όπου και βαφτίζεται ως ιταλικό και πωλείται σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή του Έλληνα παραγωγού.

Παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει και με τα εσπεριδοειδή της περιοχής που διατίθενται κι αυτά χωρίς ταυτότητα και κανένα πιστοποιητικό που να αναδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα και την καταγωγή τους.

Βέβαιο είναι ότι η βαριά ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Σπάρτης και του ονόματός της, μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο εμπορικό σήμα αναγνώρισης της προέλευσης των προϊόντων της λακωνικής γης στις διεθνείς αγορές, μέσα από συνέργειες της γεωργίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, που μέχρι σήμερα, δεν καταφέραμε ως χώρα.

Όλες αυτές τις προκλήσεις και πολλές ακόμα, μέσα σε οικονομικά δύσκολες συνθήκες, καλούμαστε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε. Και θα το καταφέρουμε, ξεκινώντας πρωτίστως με την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής της υπερφορολόγησης και της πολιτικής "ανάχωμα" σε κάθε ικμάδα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γιώργος Κασαπίδης(ΝΔ): «Κίνδυνος αφανισμού των αγροτών» Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 8:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.