Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Όλγα Γεροβασίλη: Ο οδικός χάρτης & οι πρώτες προτεραιότητες για τον Δημόσιο τομέα


Συνέχεια στην προσπάθεια Ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης θα κληθεί να δώσει η νέα υπουργός,Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία παραδίδει την «σκυτάλη» ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μαζί με έναν αξιόλογο απολογισμό.

Το ελληνικό δημόσιο έχει πλέον απεμπλακεί από ποσοτικούς στόχους και απαιτήσεις που βάζουν στο στόχαστρο εργασιακές σχέσεις, με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις να αφορούν την ποιοτική του αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό του. Οι εκκρεμότητες όμως δεν είναι λίγες.

Σε πρώτο χρόνο η νέα υπουργός θα είναι αυτή που θα εισηγηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, το οποίο είναι έτοιμο και αναμένει ημερομηνία συζήτησης και ψήφισης. Στο πλαίσιο των αλλαγών των μετατάξεων απαιτείται τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους, κάτι που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 10% – 15%.

Επί θητείας Όλγας Γεροβασίλη και συγκεκριμένα στο νέο έτος, θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και δημόσιων δομών. Στο μεσοδιάστημα θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιλογή προϊσταμένων. Σταδιακά, έως τον Ιούνιο του 2018, θα έχουν αλλάξει όλα τα πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης, έως και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων, μέσω του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών. Ακόμη, σε αναμονή είναι η επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο, κάτι που έχει προαναγγείλλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Σε υλοποίηση θα τεθεί και το σχέδιο για ψηφιακά οργανογράμματα σε όλο το μήκος και πλάτος της δημόσιας διοίκησης, καθώς και για τον ψηφιακό υπηρεσιακό φάκελο για κάθε υπάλληλο. Επί της ευκαιρίας να σημειωθεί ότι πληροφορίες από την κυβέρνηση οδηγούν σε εκτιμήσεις ότι ένα μεγάλο κομμάτι του τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα μεταφερθεί στις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Έμμεσα αλλά όχι άμεσα, το νέο αναβαθμισμένο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα κληθεί να συνδράμει στις αλλαγές που έρχονται, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με στόχο τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα υπόλοιπα τρία προαπαιτούμενα που αφορούν την Δημόσια Διοίκηση έχουν τους εξής τίτλους:
  • Έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης λειτουργίας του σχεδίου αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση.
  • Σύγχρονο κράτος και Δημόσια Διοίκηση.
  • Υιοθέτηση νομοθεσίας για εισαγωγή νέου μόνιμου σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο.

Η διάδοχος του Χριστόφορου Βερναρδάκη στο (νεοσύστατο) υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη είναι συνηθισμένη στα δύσκολα: Βουλευτής της Αριστεράς από το 2012 στον πιο συντηρητικό νομό της Ηπείρου που αποτέλεσε βασικό πεδίο του εμφυλίου πολέμου, την Άρτα, αντίπαλη του 2014 απέναντι σε έναν πανίσχυρο δεξιό περιφερειάρχη με πολυπλόκαμες ρίζες στην περιοχή, κυβερνητική εκπρόσωπος σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση, η γιατρός από την Άρτα τα έχει καταφέρει λιγότερο ή περισσότερο καλά σε όλες τις περιπτώσεις.

Γι’ αυτό και ο συντοπίτης της Αλέξης Τσίπρας, που φαίνεται ότι την εμπιστεύεται απολύτα, αν και αρχικά την προόριζε για το υπουργείο Εσωτερικών, την επέλεξε να αντικαταστήσει έναν ακόμη στενό του συνεργάτη του: Τον Χριστόφορο Βερναρδάκη στο, επίσης, δύσκολο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η “γυναίκα της διπλανής πόρτας” Όλγα καλείται να προχωρήσει τις αλλαγές που είχαν ξεκινήσει αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος και στη συνέχεια ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και να μεταρρυθμίσει το δημόσιο. Και είναι σίγουρο ότι τόσο γι’ αυτό όσο και για να αντιμετωπίσει τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ που είχαν εχθρικές σχέσεις με τον προκάτοχό της, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από το χαμόγελό της και το μειλίχιο ύφος της που εκπροσώπησαν με θετικό τρόπο την κυβέρνηση πάνω από 15 μήνες.

 Το βιογραφικό της Όλγας Γεροβασίλη

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1961.

Οικογενειακή Κατάσταση:

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.

Επάγγελμα: Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία. Από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Σπουδές: Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Τον Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής.

Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας. Στην συνεδρίαση της Κ.Ο., στις 5-2-2015, ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.

Στις 18 Ιουλίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου.

Απ’ το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας κι από το 2003 μέχρι το 2005 Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».
aftodioikisi

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Όλγα Γεροβασίλη: Ο οδικός χάρτης & οι πρώτες προτεραιότητες για τον Δημόσιο τομέα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.