Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γεμιστές πατάτες με τυρί & μπέικον


Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί. Μια συνταγή με ένα πετυχημένο και εύγευστο συνδυασμό υλικών για ένα λαχταριστό ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής
  • 10 μέτριες πατάτες
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 1/2 κ.σ. βιτάμ
  • 150 γρ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες  (θα τις φάμε με την φλούδα). Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λ. Τις  αποσύρουμε από τη φωτιά τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβουμε οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους, αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 κ.σ. βιτάμ και σοτάρουμε για 2-3 λ το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τη 1 κ.σ. βιτάμ τον μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ σφιχτό). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
  3. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λ. Μόλις τις βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γεμιστές πατάτες με τυρί & μπέικον Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.