Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τορτελίνια με μπέικον & μοτσαρέλα στο φούρνο


Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα χορταστικό και προπάντων πεντανόστιμο πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Υπέροχα τορτελίνια με μπέικον και μοτσαρέλα στο φούρνο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής
  • 500-600 γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτες μπέικον ή προσούτο χοντροκομμένα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ  
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό + λίγα ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε τα τορτελίνια σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό “αλτέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. 
  2. Εν” τω μεταξύ μέχρι να βράσουν τα τορτελίνια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το προσούτο ή μπέϊκον για 4-5 λ μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 20 δευτερόλεπτα.
  3. Βάζετε το ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατατεύοντας για άλλα 10-20 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 1 φλ. του καφέ νερό και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 8-10 λ .
  4. Βάζετε στη κατσαρόλα με τα βρασμένα τορτελίνια, τη τριμμένη παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο βασιλικό και τη σάλτσα ντομάτας και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, τοποθετείτε στη κορυφή τα κομμάτια μοτσαρέλας και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί. Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τορτελίνια με μπέικον & μοτσαρέλα στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.