ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σύνοδος Προέδρων ''ΤΕΙ'':Ανακοινώσεις Κ. Γαβρόγλου για συγχωνεύσεις, επαγγελματικά δικαιώματα, Μεταπτυχιακά κλπ


Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου θα γίνει όχι με Προεδρικά Διατάγματα αλλά με νόμο στη Βουλή. Σε ιδιαίτερα πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του νέου υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου , με τους προέδρους των ΤΕΙ στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο, που έγινε στην Αθήνα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Παντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ: Ζήτησε από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να καταθέσουν συνολικές προτάσεις κατά θεματική ενότητα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των 192 ειδικοτήτων που εκκρεμεί η επαγγελματική αναγνώρισή τους.

Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου θα γίνει όχι με Προεδρικά Διατάγματα αλλά με νόμο στη Βουλή.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ- ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ: Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να συγκροτηθεί Μεικτή Επιτροπή , αποτελούμενη από πέντε μέλη των Πρυτάνεων και πέντε των Προέδρων ΤΕΙ , αλλά και Ερευνητικών Κέντρων, προκειμένου αυτές να συνεδριάσουν από κοινού στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία του κ. Γαβρόγλου, μεταξύ 21 και 25 Νοεμβρίου.

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΙ: Σχετικά με το αίτημα των προέδρων των ΤΕΙ να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημόνων, ο κ. Γαβρόγλου διατύπωσε τις επιφυλάξεις του.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΕΙ: Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ να συνεργαστούν μεταξύ τους κατά Περιφέρεια και να οργανώσουν ημερίδες, παρουσία του, προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις συγχωνεύσεων Ιδρυμάτων.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΙ ΕΠ: Για την κατανομή μελών ΔΕΠ και ΕΠ στους επόμενους διορισμούς ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται αλγόριθμος, αλλά να γίνονται διορισμοί σε ΑΕΙ που βρίσκονται στο “κόκκινο” όσον αφορά την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ: Ο κ. Γαβρόγλου διατύπωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ: Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα ξεκινήσει δεύτερος κύκλος διαλόγου επί του Σχεδίου Νόμου για τα Μεταπτυχιακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ , ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ESOS Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ, ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: https://soundcloud.com/esosgr/xjkxrtznelb4

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σήμερα το πρωί σε έκτακτη συνάντηση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ παραβρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο, τη Δευτέρα 21Νοέμβριου για την περαιτέρω επεξεργασία του συνόλου των αιτημάτων.

Επί πλέον αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για:

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ Την οργάνωση της διαδικασίας μιας σειράς συζητήσεων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα.
 
esos.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σύνοδος Προέδρων ''ΤΕΙ'':Ανακοινώσεις Κ. Γαβρόγλου για συγχωνεύσεις, επαγγελματικά δικαιώματα, Μεταπτυχιακά κλπ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: