Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υψηλό επίπεδο & μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης έχουν οι Ελληνες πτυχιούχοιΣτο υψηλό επίπεδο και το μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης των Ελλήνων πτυχιούχων επενδύουν οι πολυεθνικές της Πληροφορικής, που δραστηριοποιούνται επί ελληνικού εδάφους. Στις προοπτικές εξέλιξης της χώρας σε “φυτώριο” στελεχών με υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση σε κρίσιμους τομείς των νέων τεχνολογιών επενδύει η Oracle, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της. Σε αυτήν τη λογική, η Oracle ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία διεθνούς Κέντρου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, με έδρα την Αθήνα και ακτίνα δράσης μια ευρύτατη γεωγραφική περιοχή, που περιλαμβάνει εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου), τη Σαουδική Αραβία και τη Βόρειο Αφρική.

Το νέο Κέντρο, όπως γνωστοποίησαν χθες τα στελέχη της Oracle, έχει, ήδη, ενεργοποιηθεί από το Σεπτέμβριο και καλύπτει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις εταιρικής ασφάλειας και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σχεδιασμού αρχιτεκτονικής και υλοποίησης. Πρακτικά, το Κέντρο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας - το μοναδικό της Oracle για την περιοχή ευθύνης του - λειτουργεί ως ένας κεντρικός κόμβος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας και εξειδικευμένων υπηρεσιών υλοποίησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα επένδυση της Oracle στην Ελλάδα ενδυναμώνει και επεκτείνει τον τοπικό και περιφερειακό ρόλο του Oracle Consulting, που ήδη εργάζεται στην “καρδιά” του Κέντρου και απασχολεί 16 νέους Έλληνες συμβούλους, με τεχνογνωσία και εμπειρία σε ευρέως αξιοποιούμενες μεθοδολογίες ασφάλειας και ενοποίησης. Μάλιστα, ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί εντός του προσεχούς εξαμήνου. Οι σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν εξελιγμένες δεξιότητες σε Java, ενώ οι γνώσεις διαχείρισης Πρόσβασης και Ταυτότητας θα θεωρηθούν επιπλέον προσόν. Η ομάδα έχει ήδη υλοποιήσει λύσεις Oracle Enterprise Security σε κορυφαίες τράπεζες και τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, επεκτείνοντας πρόσφατα τις υπηρεσίες της στη Σαουδική Αραβία και το Λίβανο.

 
 
Νέες θέσεις εργασίας

Ανακοινώνοντας τη δημιουργία του Κέντρου, ο Country Leader, Oracle Ελλάς and Cluster Leader Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Αλβανίας, Κοσόβου and ΠΓΔΜ, κ, Αντώνης Μονοκρούσος, σχολίασε ότι το project αποτελεί ένα παράδειγμα για πώς η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις εντάσεως εργασίας, δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης. “Άλλη μία πολύ σημαντική επένδυση της Oracle στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική αγορά, η οποία αποδεικνύει αφενός το ταλέντο των Ελλήνων επαγγελματιών Πληροφορικής, αφετέρου το πόσο επίκαιρη και σημαντική είναι η ασφάλεια ως τάση για κάθε οργανισμό”, τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτού του είδους οι κινήσεις μπορούν να συμβάλουν στην ανάσχεση του φαινομένου του brain drain.

“Στην ουσία εξάγουμε τεχνογνωσία και δυναμική. Η μητρική αναγνώρισε τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εξειδίκευση των εργαζομένων και των στελεχών της ελληνικής θυγατρικής”, σημείωσε ο Consulting Senior Director Μέσης Ανατολής, Σαουδικής Αραβίας, Βορείου Αφρικής, Ελλάδας and Κύπρου της Oracle Ελλάς, κ. Κυριάκος Ρήγας. Ο ίδιος πρόσθεσε: “τα τελευταία 2-3 χρόνια, έχουμε δει σημαντική αύξηση στη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες υλοποίησης έργων ασφαλείας στην Ελλάδα και τη γεωγραφική περιοχή ευθύνης μας. Ως κομμάτι του μακροχρόνιου σχεδιασμού του τμήματος, λήφθηκε η απόφαση να επενδύσουμε στη δημιουργία αυτού του εξειδικευμένου Κέντρου και να μεγαλώσουμε σημαντικά την ομάδα”.

sepe.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υψηλό επίπεδο & μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης έχουν οι Ελληνες πτυχιούχοι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.