Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι & πορτοκάλι


Υπέροχα, σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι και πορτοκάλι. Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά τρουφάκια για να τα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας στις γιορτινές μέρες αλλά και μια καλή ιδέα να τα προσφέρετε σαν δώρο.

Υλικά συνταγής
  • 100 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένα
  • 80 ml (1/3 φλ.) ρούμι
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας (70% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο 
  • 250 γρ. μπισκότα Μιράντα ή Μαριάννα
  • 80 γρ. ασπρισμένα φουντούκια ολόκληρα, καβουρδισμένα [*]
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • Για επικάλυψη:
  • 60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τα δαμάσκηνα και το ρούμι και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώνουν. 
  2. Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου πάρουν ελαφρώς χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα ενώ τα φουντούκια τα αφήνετε ολόκληρα. 
  3. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τα κομματάκια βουτύρου ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Στο μπεν μαρί φροντίζετε πάντα, το νερό να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία και να μην ακουμπάει στο νερό το μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά. 
  4. Βάζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα, τα φουντούκια και τα δαμάσκηνα με το ρούμι και ψιλοκόβετε. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για 15-20 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  5. Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και σε δεύτερο μπολ τη σκόνη κακάου. Στρώνετε ένα δίσκο με χαρτί ψησίματος. Πλάθετε όλο το μείγμα σε περίπου 40 μπαλάκια των 3 εκ. και τα τοποθετείτε στο δίσκο. Στη συνέχεια καλύπτετε τα μισά τρουφάκια με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα μισά με τη σκόνη κακάο. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές σκεύος. 

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι & πορτοκάλι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.