Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες Κτηνοτρόφους της ΚρήτηςΤο οδοιπορικό της ΝΔ συνεχίστηκε στην Κρήτη - Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες Κτηνοτρόφους

Αθρόα η συμμέτοχη φορέων του πρωτογενούς τομέα στη σύσκεψη (4-11-16), του κλιμακίου της ΝΔ με Εκπροσώπους Αγροτικών Φορέων του Ν. Ηρακλείου υπό τον κ. Αυγενάκη παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ε. Κουκιαδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Ν. Καλογερή, της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής κα Αλιείας, κ. Θ. Βρέντζου, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μ. Λιονή. Στη συζήτηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα με την παρουσιάστηκε η στρατηγική του κόμματος, η οποία έχει επικεντρωθεί αφενός στις παραγωγικές τάξεις και αφετέρου τους ανθρώπους που έχει πλήξει βάναυσα η κρίση.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Δυστυχώς, σήμερα ο αγροτικός τομέας έχει πληγεί βάναυσα από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο αγροτο-κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στόχος μας είναι η ανάδειξη του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της κρητικής και εθνικής οικονομίας. Η πρόταση της ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς θέσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας».

Εν συνεχεία, το κλιμάκιο της Ν.Δ. πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρότυπη ελαιουργική μονάδα Cretan Olive Mill, στα Καλέσσα.

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Ιεράπετρα με ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Μελίνα Μερκούρη» με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Τα στελέχη του κλιμακίου άκουσαν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού και συζήτησαν διεξοδικά για τις προτάσεις της ΝΔ για το αγροτικό-κτηνοτροφικό.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε μπροστά. Το σχέδιο μας προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, που θα επενδύουν στην ποιότητα με σκοπό να εξάγονται. Λέμε όχι στη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας. Και βέβαια δικαιότερη φορολόγηση».

Τα κυριότερα σημεία της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ προβλέπουν:

• Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών
• Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών
• Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ
• Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ
• Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί
• Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας

Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετείχαν οι κκ: Α. Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής–Βουλευτής Ημαθίας, Β. Οικονόμου, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Βουλευτής Επικρατείας, Δ. Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Συντονιστής ομάδας προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, Χρ. Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών και οι δύο νέοι Αναπληρωτές Γραμματείς Αγροτικών Φορέων για την Κρήτη, κ.κ. Μ. Χαιρέτης και Γ. Γλεντζάκης.

Το οδοιπορικό της ΝΔ για τη Συμφωνία Αλήθειας με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης συνεχίστηκεα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με δύο εκδηλώσεις:

• Νομός Ρεθύμνης, 11.30π.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Ανωγείων
• Νομός Χανίων, 7.00μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Αποκόρωνα Χανίων στις Βρύσες.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες Κτηνοτρόφους της Κρήτης Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.