Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές


Χοιρινό κοκκινιστό, πικάντικο με πιπεριές, κρεμμύδια και λουκάνικο. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτα με υπέροχη γεύση. Συνοδεύστε το με έναν βελούδινο πουρές πατάτες και απολαύστε το στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1.400 γρ. χοιρινό [ωμοπλάτη] κομμένο σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα [200 γρ. το ένα] κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκ. [προαιρετικά]
  • 3 πιπεριές [2 κόκκινες + 1 πράσινη] κομμένες σε κύβους 2 εκ.
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. σαφράν
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ [400 γρ. το ένα]
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 400 ml ζωμό κότας
  • αλάτι πιπέρι
  • πουρές [βλέπε συνταγή εδώ]
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε σε βαθύ πιάτο το αλεύρι, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε. Αλευρώνετε απ” όλες τις πλευρές τα κομματάκια χοιρινού και το “τινάζετε” να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ή σε κατσαρολίτσα και σοτάρετε τα κομματάκια λουκάνικου για 2-3 λ μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  3. Βάζετε στο ζεστό λάδι, στο τηγάνι, τα μισά αλευρωμένα κομμάτια χοιρινού και τα σοτάρετε για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν”. Τα βγάζετε σε πιατέλα, βάζετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα υπόλοιπα αλευρωμένα κομμάτια χοιρινού. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε και αυτά στη πιατέλα.
  4. Βάζετε στο τηγάνι με το ζεστό λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τη πάπρικα, το σαφράν το ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. 
  5. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και τα λουκάνικα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι για 40 λ. Ξεσκεπάστε το σκεύος και σιγοβράζετε για άλλα 45-50 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα. 
  6. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και σερβίρετε αμέσως μαζί με το ζεστό χοιρινό.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.