Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πένες με κιμά τυριά και λαχανικά στο φούρνο


Πένες με κιμά, μελιτζάνες, κολοκυθάκι καλυμμένο με τυριά. Ένα πιάτο ζυμαρικών, πάντα ευπρόσδεκτο και ιδιαίτερα αγαπημένο για ένα υπέροχο γεύμα. 

Υλικά συνταγής
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμάς ανάμικτος χοιρινός και μοσχαρίσιος
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα επιλογής σας (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι ματζουράνα)
  • 1 μελιτζάνα (100 γρ. περίπου) ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκύθι μέτριο τριμμένο
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 500 γρ. ντοματοχυμό
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 400 γρ. ζυμαρικό πένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα και κίτρινα τυριά (ένταμ, τσένταρ, έμενταλ κ.λ.π.)
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 24-26 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. τουλάχιστον.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κιμά και τον σοτάρετε, πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο, τα αποξηραμένα βότανα, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει προσθέτετε το πελτέ, το ντοματοχυμό τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 15 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να μισοκρυώσει.
  4. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πένες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό, αλ τέντε,  2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε στο λαδωμένο ταψί. Ρίχνετε στο ταψί το μείγμα κιμά και τα μισά τριμμένα τυριά, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  5. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25 λ μέχρι να ροδίσουν καλά τα τυριά. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε το φαγητό να “σταθεί” για 10-15 λ και μετά κόβετε μερίδες με οδοντωτό μαχαίρι και σερβίρετε. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πένες με κιμά τυριά και λαχανικά στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.