Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας


Ένα υπέροχο, αφράτο κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή για ένα απλό κέικ που με τη προσθήκη σταγόνων σοκολάτας, μεταμορφώνετε σε ένα φανταστικό κέικ. Απολαύστε το σχεδόν ζεστό και απογειώστε τη γεύση σας με λιωμένη σοκολάτα.

Υλικά συνταγής
  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων βάσης 24 εκ. Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 4 λ περίπου μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά, λίγο λίγο, το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, χωρίς να το χτυπήσετε αρκετά και σφίξει. Αφήνετε το μίξερ, κρατάτε μια χούφτα σταγόνες σοκολάτας για πασπάλισμα και τις υπόλοιπες τις βάζετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε από πάνω τη χούφτα σταγόνες που κρατήσατε. Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε το κέικ στο κέντρο του βγει καθαρή και στεγνή.
  • Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να σταθεί, το ξεφορμάρετε και μόλις μισοκρυώσει, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σκέτο ή με σταγόνες σοκολάτας.






Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.