Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου μαϊντανού (Σοφρίτο)

 
Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο πιάτο. Μια συνταγή κατ “ευθείαν από το νησί της Κέρκυρας για να απολαύσετε το περίφημο Σοφρίτο! Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου, μαϊντανού και ξυδιού που σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ουρά, στρογγυλό ή κιλότο), κομμένο σε φέτες 1 εκ.
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 3/4 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξίδι
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 1/2 – 2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Κόβετε το κρέας σε φέτες 1 εκ. τις αλατοπιπερώνετε και τις καλύπτετε με αλεύρι και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να τινάξετε το περίσσιο αλεύρι.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι προσθέτετε ένα-ένα, λίγα τη φορά, τα φιλέτα και τα σοτάρετε μέχρι να “θωρακιστούν” και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά με τσιμπίδα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
  • Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα μισά σκόρδα με το μισό μαϊντανό, ώστε να κάνουν μια στρώση στη βάση της κατσαρόλας, τα πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο και από πάνω τα καλύπτετε με μια στρώση από τα σοταρισμένα φιλετάκια. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, άλλη μια στρώση, πάνω από τα φιλέτα, με το άλλο μισό σκόρδο και μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο και τελειώνετε με τη τελευταία στρώση με τα υπόλοιπα φιλέτα.
  • Προσθέτετε το ξύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Τα υγρά πρέπει να καλύπτουν καλά όλες τις στρώσεις. Αν όχι προσθέτετε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν καλά. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για 1 περίπου ώρα.
  • Κατά τη διάρκεια του σιγοβρασίματος μην ανακατεύετε το φαγητό. Απλά ανά διαστήματα ανακινήστε τη κατσαρόλα για να μη κολλήσει το φαγητό. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό με πιλάφι ή με πουρέ πατάτας και με κολοκυθοκεφτέδες με φέτα στο φούρνο (βλέπε συνταγή εδώ).
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες βήμα βήμα. 
 












Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου μαϊντανού (Σοφρίτο) Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.