Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο brownie με επικάλυψη cheesecake


Μια φανταστική συνταγή που συνδυάζει cheesecake και brownies. Ένα σοκολατένιο γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους !!!  Συνδυάστε το με παγωτό και απολαύστε το !!!

Υλικά συνταγής
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • Για τη στρώση cheesecake:
  • 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (τύπου Philadelphia)
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • τους κρόκους 2 αυγών 
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε μια κατσαρόλα μικρού μεγέθους ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  2. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά σταθερή κρέμα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου. Το στρώνουμε με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε ξανά και πασπαλίζουμε τον πάτο του με κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  4. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το τυρί κρέμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη κρέμα. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την κρέμα στην επιφάνεια του brownie. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή σπάτουλα ενώνουμε απαλά τα 2 μείγματα, δημιουργώντας κυματισμούς.
  5. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς. Ψήνουμε το γλυκό για 40 λ περίπου.

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο brownie με επικάλυψη cheesecake Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.