Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Όσα δεν γνωρίζατε για το Cabernet Sauvignon



Πλούσιο, με γεμάτο σώμα και νότες φραγκοστάφυλου, μέντας, ευκάλυπτου, πιπεριάς και μαύρων μούρων, το Cabernet Sauvignon είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά. Να μερικά πράγματα όμως που πιθανόν δεν γνωρίζατε γι΄ αυτό.

Είναι από καλή οικογένεια

Η καταγωγή του κρατάει από την Γαλλία και οι γονείς του είναι το Sauvignon Blanc και το Cabernet Franc (η διασταύρωση έγινε κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, στη νοτιοδυτική Γαλλία). Τα ετεροθαλή αδελφάκια του είναι το Μερλό και το Carménère: έχουν και τα δυο πατέρα το Cab Franc και διαφορετικές μητέρες.

Eίναι πολύ πολύ δημοφιλές!

Πρόκειται για την πιό πολυφυτεμένη ποικιλία σταφυλιού στον κόσμο. Από το 1990 μέχρι το 2010 η καλλιέργεια του έχει διπλασιαστεί. Και μάλιστα, είναι και το πιο δημοφιλές σταφύλι σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αμπελουργικές περιοχές στο κόσμο: στη Κίνα! Πρώτο σε δημοφιλία είναι φυσικά στο σπίτι του, στο Μπορντό της Γαλλίας. Ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένο το Cabernet Sauvignon είναι γιατί είναι μια ποικιλία σχετικά εύκολη στη διαχείριση, που αντέχει στις κακουχίες.

Τα περισσότερα βραβευμένα κόκκινα ανά τον κόσμο περιλαμβάνουν Cabernet Sauvignon


Τα blend στυλ Bordeuax ( που στην Βρετανία τα ονομάζουν Claret) μπορεί να περιλαμβάνουν κάθε συνδυασμό Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec και Petite Verdot. To Cabernet Sauvignon είναι η ραχοκοκαλιά αυτών των δημοφιλών blends.

Το Cabernet Sauvignon ωριμάζει με χάρη

Είναι ένα κρασί που έχει τις περισσότερες τανίνες από όλα τα μεγάλα κόκκινα κρασιά. Οι φαινόλες του, του επιτρέπουν να ωριμάζει καλά. Το Cabernet Sauvignon είναι τόσο τανικό γιατί έχει χοντρή φλούδα και μικρές ράγες. Τα νεαρά τανικά Cabernet Sauvignon ταιριάζουν πολύ όμορφα με μπριζόλες, αλλά τα παλαιωμένα Cabs (8 -12 χρόνια) έχουν πιο μαλακές τανίνες και ταιριάζουν με μια πιο ευρεία γκάμα τροφίμων.

Tο Cabernet Sauvignon αντέχει στη ζέστη

Ο τρύγος του αργεί και χρειάζεται ζεστά κλίματα για να ωριμάσει πλήρως. Στα πιο δροσερά κλίματα, το Cabernet Sauvignon βγάζει συνήθως νότες ευκάλυπτου και πράσινης πιπεριάς. Προσέξτε, αυτά δεν είναι λάθη του κρασιού. Μάλιστα πολύ οινόφιλοι τα προτιμάνε.

krasiagr.com


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Όσα δεν γνωρίζατε για το Cabernet Sauvignon Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.