ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρόταση του ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8%... έως το 2060 !!!


Τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 21,8% έως το 2060 προβλέπει η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με εξασέλιδο έγγραφο του ESM, το οποίο δημοσίευσε η Wall Street Journal.

Σε αυτό οι πιστωτές προτείνουν την επέκταση των ωριμάνσεων και το «πάγωμα» του επιτοκίου σε ορισμένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με το σωρευτικό όφελος να συνεπάγεται τη μείωση του χρέους.

Εκπρόσωπος του ESM, μιλώντας στην WSJ, διευκρίνισε ότι το σχετικό έγγραφο, το οποίο αφορά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Τόνισε δε ότι ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτιμά ότι οι προτάσεις θα τύχουν στήριξης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα 

Ο κεντρικός άξονας των βραχυπρόθεσμων μέτρων αφορά το «κλείδωμα» των επιτοκίων, μέσω της ανταλλαγής ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου με ομόλογα σταθερού επιτοκίου.

Σε δεύτερη φάση, ο ESM προκρίνει την επέκταση των ωριμάνσεων μέρους των ελληνικών ομολόγων σε 32,5 έτη- από 28,3 έτη σήμερα.

Το τρίτο μέτρο αφορά στην άρση της ρήτρας επιβολής προστίμου στα επιτόκια που θα πλήρωνε η Ελλάδα το 2017, η οποία συνδέεται με τους στόχους αποκρατικοποίησης.

nooz
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πρόταση του ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8%... έως το 2060 !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: