ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα 200 τμημάτων ΑΕΙ...


Επειδή η ρύθμιση αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή, ως αυτόνομο Σχέδιο Νόμου, εκτός και αν είναι έτοιμες και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ, οπότε θα υπάρξει ένα πολυνομοσχέδιο.

Επιτροπή για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων 200 τμημάτων ΑΕΙ (σ.σ. πολλά εκ των οποίων εκκρεμούν πάνω από 35 χρόνια), συγκροτεί αυτές τις ημέρες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Η Επιτροπή:

Α. Θα καταγράψει τα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Β. Θα εξετάσει τις προτάσεις των προέδρων των τμημάτων (σ.σ. έχουν ήδη ζητηθεί από τον υπουργό Παιδείας), ώστε να υιοθετηθούν οι κατευθύνσεις που θέτει το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η ρύθμιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων θα γίνει με νόμο και όχι με Προεδρικά Διατάγματα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Επειδή η ρύθμιση αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή, ως αυτόνομο Σχέδιο Νόμου, εκτός και αν είναι έτοιμες και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οπότε θα υπάρξει ένα πολυνομοσχέδιο.

Θυμίζουμε ότι τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ήταν το 2010 από τον την τότε πολιτική ηγεσία Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Πανάρετο, χωρίς ωστόσο κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Παντως ήταν η πρώτη φορά τότε που τα Προεδρικά Διατάγματα υπογράφηκαν από όλους τους υπουργούς , καθώς πολλές φορές ,που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο, οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας έστελναν τα Π.Δ στους συναρμόδιους υπουργούς για υπογραφή , αλλά αυτά έμπαιναν στα συρτάρια, «φρενάροντας» έτσι την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων.

Το εγχείρημα αυτό όπως ομολόγησε ο νυν υπουργός Παιδείας στο συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, δεν είναι εύκολο.

“Το τι ακούω για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων δε λέγεται”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θέλοντας έτσι να περιγράψει τις αντιδράσεις στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχιούχους των ΑΕΙ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ εδω: youtube.com

«Μόλις πας να κάνεις κάτι για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα πως πληροφορούνται;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: « Αμέσως κτυπούν οι πόρτες : Βουλευτές, υπουργοί, φίλοι συγγενείς κτλ».. «Έχουμε έτοιμες πολλές ρυθμίσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι οποίες είναι μπλοκαρισμένες ,Μου λένε πέρασε τις ρυθμίσεις και τι θα γίνει;» συνέχισε ο κ. Γαβρόγλου και απηύθυνε έκκληση προς ΤΕΙ και Πανεπιστήμια να βάλουν πλάτες στο θέμα των Επιμελητηρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ εδώ:youtube.com
 
esos.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα 200 τμημάτων ΑΕΙ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: