Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έγγραφο προς Πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ: Το 25% των εσόδων των ΠΜΣ στον προϋπολογισμό σας


Με έγγραφο (σ.σ. υπογράφεται από τον Γ.Γ. Γιάννη Παντή) που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και προέδρου των ΤΕΙ για την υποβολή αναλυτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 του ζητά:

Α. Στο σκέλος των εσόδων, να εντάξουν πρόβλεψη για την είσπραξη ποσοστού 25% απο τα έσοδα των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (για τα οποία καταβάλλονται δίδακτρα στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 8 του Ν. 3685/2008 και ποσοστού 8% των έμμεσων δαπανών από τη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ που υλοποιήθηκαν, σύμφωνα με την αρ. 3653/ΕΥΘΥ114 (ΦΕΚ312/β/2012) απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Β. Στο σκέλος των εσόδων, το ύψος των επιχορηγήσεων για δαπάνες λειτουργίας και σίτισης φοιτητών από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΕΘ θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τα ποσά που σας γνωστοποιήθηκαν για την κατάρτιση του συνοπτικού προϋπολογισμού σας. Η επιχορήγηση για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού (ΠΔ 407/80 για Πανεπιστήμια και ΠΔ 163/02 για ΤΕΙ) προσαρμόζεται στην αρ. Φ.125.5/7/155285/Ζ2/22-09-2016 υπουργική απόφαση κατανομής θέσεων-πιστώσεων.

Γ. Στο μέρος που αφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει να κατανεμηθεί το ύψος των πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ, σύμφωνα με τις ανάγκες του φορέα σας. Όσα ιδρύματα διαχειρίζονται έργα περιφέρειας και εκτελούν πληρωμές σε αυτά , μπορούν να συμπεριλάβουν προβλέψεις των έργων αυτών στο σύνολο των επιχορηγήσεων. Στην εγκύκλιο τακτοποίησης πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η οποία εκδίδεται από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης το Δεκέμβριο κάθε έτους ,ορίζεται με μαθηματικό τύπο το ανώτερο ύψος των χρηματοδοτήσεων και πληρωμών σε βάρος πιστώσεων του νέου έτους, μέχρι την έγκριση των νέων Συλλογικών Αποφάσεων και Μελετών έτους 2017. Εφόσον έχουν καθορισθεί ανώτερα όρια πιστώσεων με την έγκριση του προϋπολογισμού σας έτους 2017 παρέχεται η δυνατότητα μη τροποποίησης των προϋπολογισμών σας εκτός και αν αυτό κριθεί σκόπιμο από μέρους σας.

Πλεόνασμα σε ποσοστό τουλάχιστον 2%

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ότι:

1. Οι προϋπολογισμοί, πρέπει να παρουσιάζουν πλεόνασμα σε ποσοστό τουλάχιστον 2% των συνολικών εσόδων σας.

2. Χρήση μέρους ταμειακού υπολοίπου μέχρι το ποσό των ανεξόφλητων υποχρεώσεων όπως αυτές θα διαμορφωθούν στις 31/12/2016 θα γίνει με την υποβολή της 1ης τροποποίησης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.

3. Ολα τα έσοδα και έξοδα θα πρέπει να ταξινομούνται στον προϋπολογισμό σας κατα είδος, ομάδες και κατηγορίες, ανάλογα με τα αίτια και τη φύση τους, σύμφωνα με τον κώδικα καταταξης εσόδων-εξόδων των ΝΠΔΔ.

4. Δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 63 του ν. 4270/2014, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 18 του άρθρου 10 του Ν. 4337/2015, ο αναλυτικός προϋπολογισμός σας θα πρέπει να εγκριθεί από τον Υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων μέχρι τις 31/12/2016, παρακαλούμε για την έγκαιρη υποβολή του στην υπηρεσία μας προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να ελεγχθεί και να εγκριθεί.

 
 
Η αντίδραση των Πρυτάνεων

Ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων , Πρύτανης του ΔΠΘ Α. Καραμπίνης σχετικά με το έγγραφο που αφορά την ένταξη στον τακτικό προϋπολογισμό του 25% των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, με ενημερωτικό σημείωμα προς του Πρυτάνεις τονίζει ότι ότι “προσπαθώ από την προηγούμενη Πέμπτη να επικοινωνήσει με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου, ο οποίος βέβαια έχει και τον τελευταίο λόγο, προκειμένου να τον ενημερώσω”.

Ο κ. Καραμπίνης τονίζει προς τους Πρυτάνεις πως:
“Σύμφωνα με το αρ. 8 παρ. 2 του Ν3685/2008 «Η διαχείριση των εσόδων των Π.Μ.Σ. γίνεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) και κατανέμονται ως εξής: …… β) 25% για την κάλυψη …. και», συνεπώς πιστεύω ότι παρέλκει σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η μεταφορά του 25% στον τακτικό προϋπολογισμό, αφού και με σχετικά πρόσφατα νομοθετήματα έχει δοθεί η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να καλύπτουν ποσοστό λειτουργικών εξόδων είτε μέσω του ΕΛΚΕ είτε μέσω της ΕΑΔΠ.

Θα προσπαθήσω πάλι να επικοινωνήσω με τον Υπουργό εντός της ημέρας και εάν υπάρχει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσω”.
 
esos.gr 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έγγραφο προς Πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ: Το 25% των εσόδων των ΠΜΣ στον προϋπολογισμό σας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.